TEPLÝ SALÁT S PERLOVÝM KUSKUSEM

Tento jednoduchý salát si můžete vychutnat jako hlavní teplé jídlo, studenou večeři nebo s sebou kamkoliv do krabičky. Použijeme perlový kuskus, což vlastně není klasický kuskus, ale spíše těstovina. Proto je třeba ho vařit a nestačí zalít horkou vodou. V případě, že použiješ perlový kuskus barevný jako já, bude salát o to lákavější a chutnější.

Ingredience na 2 porce : 

  • 1/2 šálku (100g) nevařeného perlového kuskusu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 šálek (185g) vařené (konzervované) cizrny
  • 1 šálek (150g) cherry rajčátek nakrájených na poloviny nebo čtvrtky
  • 1/4 (cca 50g) salátové okurky nakrájené na kostičky
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka černého pepře
  • 2 lžíce černých oliv nakrájených na plátky
  • nasekaná čerstvá máta a petrželka
  • 2 lžíce nasekaných mandlí, oříšků, semínek podle chuti

Zálivka

  •  
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • lžíce citronové šťávy
  • 1/4 lžičky červené papriky

Postup

Uvař kuskus podle návodu na obalu. Mezitím ve středně velké pánvi rozehřej olej, přidej cizrnu (nezapomeň ji nejprve důkladně propláchnout), rajčata, sůl a pepř. Za občasného míchání vař asi 5 až 7 minut. Odstav z ohně dříve, než rajčata příliš změknou. V malé skleničce smíchej ingredience na zálivku a protřepej. Do velké mísy přidej okapaný kuskus, směs rajčat a cizrny, plátky okurek, olivy a čerstvé bylinky. Přidej zálivku, promíchej, posyp mandlemi, oříšky či semínky. 

Dobrou chuť!

Soňa Búřilová
Jsem milovnicí jógy a zakladatelkou jógového sálu Hridaja. Mým cílem je pomoci ženám vydat se na tu jejich jógovou cestu a rozvinout své plné já. Více o mě si přečtěte tady>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů