Pokud nejraději vaříš v troubě jako já 😊, budeš z tohoto receptu nadšená. Sladké batáty jsou krásně barevné a taky syté, proto vybírej raději menší.
Pečenou cizrnu mám moc ráda a peču vždy rovnou 1-2 konzervy. Skleněná dóza s pečenou cizrnou patří k mým „must have“ v lednici. Do dózy si k nim můžeš přisypat své oblíbené bylinky, protřepat a je to. Sypu si ji na salát, na chleba s hummusem. Krásně nahradí také chlebové krutony v polévce. Prostě protein navíc se vždy hodí.
2 batáty
¾ hrnku konzervované (uvařené) cizrny
½ lžičky římského kmínu
1 lžíce olivového oleje
špetka chilli
sůl
1 avokádo
¼ hrnku rostlinného jogurtu
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř, chilli,
čerstvý koriandr dle chuti
Předehřej troubu na 180 °C. Batáty omyj kartáčkem a zabal do alobalu. Cizrnu důkladně propláchni, pokud používáš konzervovanou a rozlož na plech s pečícím papírem. Pokapej ji olivovým olejem a promíchej s chilli, římským kmínem a solí. Společně dej péct do trouby. Cizrna potřebuje cca půl hodiny a batáty 45-50 minut. Mezitím rozmačkej vidličkou avokádo a smíchej s jogurtem, citronovou šťávou, lahůdkovým droždím, solí, pepřem, chilli a koriandrem. Upečené batáty rozkroj, trošku vydlabej a naplň cizrnou a avokádem.