BATÁTY S PEČENOU CIZRNOU A AVOKÁDEM

Pokud nejraději vaříš v troubě jako já 😊, budeš z tohoto receptu nadšená. Sladké batáty jsou krásně barevné a taky syté, proto vybírej raději menší.

Pečenou cizrnu mám moc ráda a peču vždy rovnou 1-2 konzervy.  Skleněná dóza s pečenou cizrnou patří k mým „must have“ v lednici. Do dózy si k nim můžeš přisypat své oblíbené bylinky, protřepat a je to. Sypu si ji na salát, na chleba s hummusem. Krásně nahradí také chlebové krutony v polévce. Prostě protein navíc se vždy hodí.

Ingredience na 2 porce : 

2 batáty

Pečená cizrna

¾ hrnku konzervované (uvařené) cizrny 

½ lžičky římského kmínu

1 lžíce olivového oleje

špetka chilli

sůl

Avokádový krém

1 avokádo

¼ hrnku rostlinného jogurtu

1 lžíce lahůdkového droždí

1 lžíce citronové šťávy

sůl, pepř, chilli,

čerstvý koriandr dle chuti

Postup:

Předehřej troubu na 180 °C. Batáty omyj kartáčkem a zabal do alobalu. Cizrnu důkladně propláchni, pokud používáš konzervovanou a rozlož na plech s pečícím papírem. Pokapej ji olivovým olejem a promíchej s chilli, římským kmínem a solí. Společně dej péct do trouby. Cizrna potřebuje cca půl hodiny a batáty 45-50 minut. Mezitím rozmačkej vidličkou avokádo a smíchej s jogurtem, citronovou šťávou, lahůdkovým droždím, solí, pepřem, chilli a koriandrem. Upečené batáty rozkroj, trošku vydlabej a naplň cizrnou a avokádem.

Dobrou chuť!

Soňa Búřilová
Jsem milovnicí jógy a zakladatelkou jógového sálu Hridaja. Mým cílem je pomoci ženám vydat se na tu jejich jógovou cestu a rozvinout své plné já. Více o mě si přečtěte tady>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů